A sör ünnepe - müncheni sörfesztivál


München
Utazás áttekintő:

Ország:   Ausztria, Németország
Város:   Berchtesgaden, Königsee, München, Salzburg

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   panzió
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Kalandozás a Bajor-Alpokban (kb 590 km)
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, Győr-Hegyeshalom- Bécs-Linz-Salzburg útvonalon Bajorországba. Elsőként Berchtesgadenbe látogatnak, ahol az egyik leglátványosabb fekvésű kisváros mutatkozik be: bajor motívumokkal festett reneszánsz és gótikus házak, Oroszlános kút, Plébánia templom..Egy kellemes séta erejéig megállnak az Alpok egyik legszebb tavánál, a smaragzöld színű Königsee-nél, mely számos tájképfestőt ihletett meg. Városnézés, utána fakultatív kirándulási lehetőség egy sóbányában, majd utazás a Salzburg környéki szálláshelyre. (2 éj)

2. nap: Sörfesztivál Münchenben (kb. 300 km)
Reggeli, majd utazás a bajor világvárosba, Münchenbe, ahol a modern épületeken kívül számtalan gótikus és barokk templom uralja a városképet. A tartományi főváros egyedülálló bájával egy fakultatív gyalogos városnézés során ismerkedhetnek meg (új városháza a híres harangjátékkal, régi városháza, Freuenkirche, Mária-oszlop, Károly-kapu). Szabadprogram keretében részvétel az Oktoberfest eseményein. A sörsátrakban történő helyfoglalásra irodánkban nincsen lehetőség, erről utasaink igény esetén egyénileg gondoskodnak! A sör legnagyobb európai ünnepén a müncheni sörgyárak által felállított kisebb-nagyobb sörsátrakban bárki kipróbálhatja a 600 éves hagyománnyal rendelkező, helyi főzésű söröket. De a sörsátrakon kívül ma már számos más szórakozási lehetőség is várja a látogatókat: például óriáskerék, ember nagyságú bábszínház vagy zsákbamacska. A sörünnep egyik fénypontja a népviseleti felvonulás, és fontos eseménynek számít a hordólékelés és az Oktoberfest védnőknőjének (Bavariának) a szobra előtt leadott díszlövés. A nagy sátrakban esténként bohócok valamint farsangi- és népviseleti ruhákba öltözött fellépők szórakoztatják a vendégeket. Sramlizene és fergeteges mulatság keretében osztozhatnak a résztvevők a szerteáradó jókedvben és a hamisítatlan bajor életérzésben. Visszatérés a Salzburg melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

3. nap: Ismerkedés Salzburggal, a világ színpadával (kb 560 km)
Reggeli után a világhírű kulturális metropoliszba, Salzburgba látogat a csoport, amely évente több mint 4000 kulturális programnak ad otthont. A fakultatív városnéző séta keretében a márványszobrokkal díszített Mirabell-kert és Mirabell-kastély (kívülről), a dómtér, a Szt. Péter katakombák és Hohensalzburg fellegvára (siklóval) kerül bemutatásra. Szabadidejükben egyénileg is felfedezhetik a város szépségeit vagy kipróbálhatnak egy osztrák kávékülönlegességet. Hazaérkezés Budapestre a Salzburg-Linz-Bécs-Hegyeshalom útvonalon a késő esti órákban.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: