Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Lappföld- Látogatás a Sarkvidéken


Rovaniemi
Utazás áttekintő:

Ország:   Finnország
Város:   Rovaniemi

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:  
Utazás:   repülővel
Típus:   városnézés
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásUtazás: Finn Air menetrendszerinti járatával, átszállással

Elhelyezés: 3*-os belvárosi szállodában, Rovaniemiben, 2-3 ágyas fürdőszobás, telefonnal és Tv-vel felszerelt szobákban

Ellátás: reggeli, 2 fogásos ebéd egy alkalommal

Lappföld

Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér északi és sarki fény Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér.

Finnország északi részén található Lappföld, amit egész évben hó borít. Ez a vidék alig nagyobb, mint Magyarország, azonban amíg nálunk 110 ember jut egy négyzetkilométerre, addig Lappföldön 2,2. Rovaniemi, Lappföld dobogó szíve, a hó és az északi fény városa, nemzetközi egyetemi város, vásárváros, sport és kulturális központ, Finnország 13. legnagyobb városa. A Rovaniemi szót a számi nyelvből eredeztetik. A „Roavve" számi nyelven dombot jelent, vagy régi tűzrakóhelyet. A dél-lapp nyelvjárásban a „rova" szó kőhalmot vagy sziklát jelent. Szerte a városban pár lépés távolságban megtalálhatóak a sport lehetőségek, pl. a terepsí-pályák áthaladnak a városon a Kemi folyó mentén, illetve a sarkkörön lévő síközpont is csak pár kilométerre van.

Program

1. nap: Megérkezés Rovaniemibe, a Finn Air légitársaság menetrendszerinti járatával a délutáni órákban. A repülőtéren partnerirodánk képviselője várja a csoportot, majd transzfer a szállodába, bejelentkezés, szaunázási lehetőség, edzésként a helyi viszonyokhoz.

2. nap: A reggelit követően félnapos kirándulás hómobillal egy rénszarvas farmra, (meleg ruhát biztosítunk). Mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a Rénszarvas-szán vezetést, amiről a későbbiekben oklevelet is kapnak a vállalkozó kedvűek, majd egy misztikus szertartás keretében átlépjük az Északi Sarkkört. A városba való visszatérés után kétfogásos ebéd egy helyi étteremben, majd félnapos városnézés Rovaniemiben, látogatással a helytörténeti múzeumban és a Mikulásfarmon. Visszatérés szálláshelyünkre.

3. nap: A reggelit követően fakultatív kirándulás egy Husky farmra hómobillal. Az izgatott husky kutyák alig várják, hogy megmutathassák erejüket, gyorsaságukat, kitartásukat. Egy gyors tájékoztató a főbb vezényszavakról illetve a fontosabb tudnivalókról, és már indulhat is az újabb kaland át a mesés sarkköri tájon. Egy szánon két fő utazhat. Míg az egyik ül a szánban, addig a másik irányítja azt, majd cserélnek. Visszatérés a szállodába a déli órákban. A délután folyamán szabad program vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Az északi fény keresése program keretében utazás a hólepte erdőségen és egy befagyott folyó vizén keresztül, ahol a tájékozódást csak a csillagok segítik. Pihenő egy tábortűz mellett, ahol egy bögre meleg ital és sütemény mellett sok mindent megtudhatunk a híres északi fényről és Lappföld történelméről. Visszatérés szálláshelyünkre a késő esti órákban.

4. nap: A reggelit követően kijelentkezés, majd szabadidő, déltájban transzfer a repülőtérre, hazautazás.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: