Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Skócia, Skye-sziget


Edinburgh
Utazás áttekintő:

Ország:   Nagy-Britannia
Város:   Edinburgh, Glasgow, Inverness, Stirling

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Budapest-Edinburgh
Érkezés menetrendszerinti járattal Skócia történelemi és kulturális fővárosába, Edinburghbe. Megérkezésünk után Leith kikötőjében, a világ leghíresebb hajójának a Royal Yacht Britannia fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a fenséges hajó sokat megélt utazásaiból. A hajó több mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. 1997-ben Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Továbbutazás szálláshelyünkre, amely Edinburgh környékén lesz. (2 éj)

2. nap: Edinburgh-Melrose -Abbotsford
Skócia fenséges fővárosában minden megtalálható: élő hagyományok, gazdag történelem, elegáns üzletek, modern galériák. A bazaltsziklán trónoló vár falai között híres skót királyok útjaira lépünk és még magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk falai között... Megtekintjük, a több mint száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt Végzet Kövét is. Végigsétálva a Royal Mile főutcáján a szűk sikátorokban a mai napig érezni a középkor hangulatát. Az óváros ódon és újszerű utcáit járva felfedezhetjük Edinburgh másik arca. Délután Melrose Apátság romjai közt fejet hajthatunk a legvitézebb skót király, Robert The Bruce emléke előtt, akinek egy különös kelta hagyomány szerint a szíve van itt eltemetve, külön a testétől. Majd a Tweed folyó partjánál elhelyezkedő Abbotsfordba látogatunk, Sir Walter Scott egykori otthonához, ahol többek között megtekinthetik háborús relikviáit is.

3. nap: Linlithgow-Stirling-Glamis kastély-St Andrews
Mai napunkon a Linlithgow palota, tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a Skótok hányatott sorsú királynője Mária is. Továbbutazunk a hegyoromra épült Stirling várához, amely stratégiai jelentőségét egyaránt felismerte barát és ellenség. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században emelték, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII.Henrik elől. A távolban tiszta időben, a hős szabadságharcos skót lovag, William Wallase emlékművét is láthatjuk. Következő megállónk Glamis kastélynal a tündérmesék és legendák kastélyánál lesz, melynek mágikus varázsa mindenkit rabul ejt. Késő délután St Andrews-ban, ebben az elbűvölő tengerparti városkában, Skócia legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt sétálunk. Szállás Dundee környékén. (1 éj)

4. nap: Blair kastély-Inverness-Loch Ness-Urquhart-Fort William
Irány a Felföld! Megálló az Atholl hercegek és grófok székhelyénél, Blair kastélyánál, ahol a körülölelő hatalmas parkban a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. A magántulajdonban lévő kastély berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Ezt követően rövid séta Inverness-ben a Felföld hangulatos fővárosában. A kihagyhatatlan Loch Ness partja mentén utazva rövid megállót tartunk a tó partján álló Urquhart kastélyában, ahonnan a tó szörnyét kémlelhetjük a csillogó tavon. Majd továbbutazva érjük el Fort William-et, ahol szálláshelyünk is lesz. (2 éj)

5. nap: Skye szigete-Eilean Donan vára-Fort William
A Belső Hebridák szigetcsoport egyik legnyugatibb partján lévő Skye szigetére komppal kelünk át ahol s McLood klán ősi fészkében a természetfeletti erők találkoznak velünk halandókkal. A szigeten megismerkedünk a híres Talisker whisky készítésével és meg is kóstolhatjuk az "élet vizének" is nevezett füstös italt. Jó ha tudjuk csak két szabály van a whisky ivására: soha ne igyon whiskyt víz nélkül és soha ne igyon vizet whisky nélkül. Délután látogatás a három "loch" találkozásánál fekvő, híres Eilean Donan kastélyban, mely egykoron a viking hódítók ellen védett. A kastély a "Highlander" c.filmben is feltűnt. A szigetet a szárazfölddel összekötő hídon hagyjuk el. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: Loch Linnhe-Inveraray- Glasgow
Reggeli után kellemes hajókirándulást teszünk a Loch Linnhe torkolatához, hogy fókákkal találkozzunk. Közben megtudjuk annak a titkát is, hogy az emberek miért szeretik oly nagyon ezeket a barátságos állatokat errefelé. Majd gyönyörű tengerparti útvonalon haladunk Glasgow felé, miközben rövid megállóval Inverarayben, melynek kastélya egyedi példája a barokk és a gótika tökéletes összhangjának. Panorámás városnézés a Clyde folyó mentén épült Glasgow-ban. Szállás Glasgow környékén. (1 éj)

7. nap: Rosslyn-Edinburgh
Mielőtt búcsút mondanánk Skóciának Roslin-ba kirándulunk, ahol a gyönyörű kőfaragásokkal díszített Rosslyn kápolna boltíveit csodálhatjuk meg. Hazautazás menetrend szerint.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: