Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Skócia kicsit másképp


Edinburgh
Utazás áttekintő:

Ország:   Nagy-Britannia
Város:   Edinburgh, Glasgow

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Budapest - Edinburgh - Scone Palace
Érkezés Edinburgh-be, menetrendszerinti járattal. Érkezés után a Scone Palace hűvös folyosóin járva, megismerkedünk az 1500 évvel ezelőtti Pikt királyság központjával és a skót királyok egykori koronázási színhelyével. A vár a Végzet Kövének törvényes otthona is volt egyben. Szállás Perth környékén. (2 éj)

2. nap: Dundee - Királyi völgy - Whisky ösvény
Mai napunk első megállója Dundee, mely a XVIII-XIX. század hajógyártásának egyik központja volt. Itt épült meg 1901-ben Scott kapitány hajója a Discovery is, mellyel az Északi sark felfedezésére indult. Majd a világ egyik lazacokban leggazdagabb folyója a Dee mentén, gyönyörű vadregényes tájon utazva ékezünk meg a Balmoral kastélyhoz, mely 1848 óta a királyi család nyári rezidenciája. (Októberi utazásunk alkalmával Balmoral kastély zárva tart, így Crathes mesébe illő kastélyát látogatjuk meg, amely méltán tartozik a skót nemzeti örökséghez). De ez a vidék nemcsak kastélyairól ismert, hanem domborzati és időjárásának köszönhetően a whiskygyártás központjaként is. Itt található a világ egyetlen single malt whisky (egyféle malátából előállított whisky) ösvénye melynek nyolc whisky főzőüzemének egyikében megkóstoljuk az „élet vizét”.

3. nap: Culloden - Loch Ness - Urquhart-Glenfinnan
Megálló a Culloden csatamezőnél, ahol az utolsó brit földön lezajlott ütközetben a „Jóképű” Károly herceg jakobita csapatainak vereségével az utolsó remény is elveszett az angol trón megszerzésére. 1746 óta mit sem változott a hely, hiszen korhű jelmezekben és fegyverekben ma is bemutatják a csata jelentősebb epizódjait. Továbbutazva sétát teszünk Invernessben, melynek történelme egészen a VI. századra nyúlik vissza. Majd a Loch Ness partján épült Urquhart várának romantikus romjairól, a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének valódi létezéséről. A kristálytiszta levegőjű elragadó helyen fekvő, hegyekkel körülvett Glenfinnan emlékmű mai napunk utolsó állomása. Szállás Oban környékén (2 éj ** hotel)

4. nap: Mull sziget - Iona sziget
Oban-t a „Szigetek kapujának” is nevezik és századok óta fontos kikötőváros. Mintegy 50 perc kompozás után elérjük a két „tengeri nővér” egyikét Mull szigetét. Skócia harmadik legnagyobb szigetén utazva átélhetjük az elsőként ideutazó zarándokok magukkal hozott békéjét, amely máig visszatükröződik az itt élő emberek és a táj vendégszeretetében és nagyszerűségében. Fionnporthból már járművünk nélkül hajózunk át Iona szigetére. A Hebridák picinyke szigete különleges helyet foglal el Skócia történelmében, melyet az európai kereszténység bölcsőjének is tartanak. St Columba és hívei 563-ban hajóztak át az ír szigetről és alapítottak itt kolostort. Történészek szerint elképzelhető, hogy a híres kódex a Book of Kells is itt íródott, majd innen került át Írországba. A kisebbik „nővér” Iona nemcsak vallási központ, de a skót királyok temetkezési helye is volt.

5. nap: Inverary - Glasgow - Edinburgh
Gyönyörű tengerparti útvonalon haladunk Glasgow felé megszakítva utazásunkat az Inverarary-ban, ahol felfedezhetjük kastélyának titkait, majd a Loch Lomond mentén haladva érkezés Glasgow-ba, az egykori iparvárosba, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a katedrálist, George square-t és a világszerte híres Burrell Gyűjteményt, melyet a gazdag hajózási vállalkozó adományozott a városnak. Szállás Edinburgh környékén. (2 éj)

6. nap: Edinburgh
Buszos-gyalogos városnézés Skócia lüktető fővárosában. Városnézésünk során ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő várba, ahol a koronázó ékszereket is megcsodálhatjuk. A Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óvárost az új városrésztől elválasztó Princess Streetet a szigetország egyik legforgalmasabb kiskereskedelmi központjának tartják és persze itt beszerezhetjük utazásunk kelta motívumokkal díszített emléktárgyakat is.

7. nap: Rosslyn kápolna - Budapest
Skóciától a gyönyörű kőfaragásokkal büszkélkedő utánozhatatlan stílusban épített, középkori Rosslyn kápolnában búcsúzunk. Transzfer a reptérre. Esti érkezés Budapestre menetrend szerint.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: