Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Mainau virágsziget: Ausztria- Svájc- Németország- Liechtenstein


Genf
Utazás áttekintő:

Ország:   Ausztria, Lichtenstein, Németország, Svájc
Város:   Genf, Innsbruck, Lausanne, Luzern, Zürich

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásA Mainau virágsziget körutazás tervezett programja:

1. nap: Budapest - Innsbruck
Kora reggeli órákban indulás komfortos autóbusszal Ausztriába. Útközben rövid pihenő megállók az Alpok fenséges csúcsai közt, városnézés Innsbruckban, a tiroli tartomány székhelyén, az 1964-es Téli Olimpia színhelyén a milliomosok üdülővárosában. A városnézés során érintjük a Császári palotát, az Arany tetőt, az óvárost, a Várostornyot, a Dómot, az Egyetemet, a Kongresszusi központot. Vacsora, szállás Innsbruck körzetében.

2. nap: Innsbruck – Bodeni-tó – Mainau virágsziget – Genfi-tó
Reggeli a szállodában, folytatjuk utunkat Svájcba, a Boden-i tóhoz. Délelőtt látogatás helyi szakvezetővel Bernadotte gróf méltán világhíres, csodálatos arborétumában, Mainaun. Smaragd zöld víz veszi körül a szigetet, amelyet pompás park- és kertészeti létesítményei miatt virágos szigetnek is szoktak nevezni. A legenda szerint a Szentföldről hazatérő keresztes lovagok Mainau szigetén pihentek meg, virágmagvakat hoztak ajándékként, így alakult ki a különleges klímájú park. Közös ebéd. Délután utazás Európa legnagyobb tavához, a Franciaországhoz és Svájchoz tartozó, hold alakú Genfi tóhoz. Vacsora, szállás a Genfi-tó körzetében.

3. nap: Genf - Lausanne
Reggeli a szállodában, a tó partján utazás Genfbe, városnézés a második legnagyobb lélekszámú svájci városban, amely a Genfi tó partján, a Rhone folyó kifolyásánál fekszik. Genf a kálvinizmus központja, a II. világháború befejezése óta számos ENSZ szervezet székhelye. Városnézés során megtekintjük a 140 m magasra felszökő szökőkutat, a Reformátorok falát, Kálvin és három társa szoborcsoportját, Erzsébet királyné szobrát stb. Ezt követően utazás Lausanne-ba, Vaud kanton fővárosába, ahol a Savoyai-hercegek és a lausanne-i püspökök uralkodtak. Kereskedelmi és konferenciaváros, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelye, egyetemi város.  Vacsora, szállás az előző napi szállodában

4.nap: Luzern – Zürich – Liechtenstein – Innsbruck
Reggeli a szállodában, utazás többek közt a hangulatos Luzernbe. A kellemes kis város számos nevezetességgel büszkélkedik: a Jezsuita templommal, a Kápolna híddal, ami a Víztoronnyal együtt a város jelképévé vált és az erődrendszer része volt, majd tovább utazunk az elegáns Zürichbe, amely az azonos nevű tó partján fekszik, festői környezetben. Városnézés során megnézzük a Nagytemplomot, a Miasszonyunk templomát, a „Sisakházat”, a belvárost a világ egyik legelegánsabb utcájával. Folytatjuk utunkat Liechtenstein fővárosába, Vaduzba. Rövid sétát teszünk a Ausztria és Svájc között elhelyezkedő kis európai monarchia, a Liechtensteini Fejedelemség fővárosában. Mint önálló államot VI. Károly német-római császár alapította. Liechtenstein Fejedelmi Ház jelenleg a világ legtehetősebb családjai közé tartozik. Vadúz a neogót katedrálissal, a Kormányzósági épülettel, a Kastéllyal, a Vörös házzal (Vaistlihof) és még számos látnivalóval büszkélkedhet. Vacsora, szállás Innsbruck körzetében.

5. nap: Innsbruck - Budapest
Reggeli a szállodában, rövid pihenő megállókkal Ausztrián keresztül hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: