Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Anglia- Wales


London
Utazás áttekintő:

Ország:   Nagy-Britannia
Város:   Canterbury, Cardiff, Exeter, London, Oxford, Plymouth

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   3*
Utazás:   repülővel
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásProgram:
1. nap: Budapest - London
A reggeli órákban elrepülés a British Airways menetrend szerinti járatával Budapestről, megérkezés Londonba. Városnézés, mely során London főbb nevezetességei kerülnek megtekintésre kívülről (Tower, St Paul Katedrális, Parlament, Big Ben Óratorony, Westminster Apátság, Buckingham Palota, stb.). Szállás London belső területén.

2. nap: London - Canterbury
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Canterburybe, a fantasztikus középkori városba, ahol láthatjuk a legfontosabb angol Katedrálist, amely egyben a Canterbury angliai érsekének otthona is. Délután visszautazás Londonba, városnézés folytatása: Oxford Street, Piccadilly Circus, stb. Szállás Londonban, az előző napi szállodában.

3. nap: London - Hampton Court - Winchester - Exbury Gardens - Exeter
Reggeli a szállodában. Ezen a napon VIII. Henrik rezidenciáját a Hampton Court kastélyt és kertjeit, majd a Wessex-i királyság középkori városát, Winchestert tekintjük meg, a lenyűgöző katedrálisával, amely a leghosszabb középkori templomhajóval büszkélkedhet Európában. Ezt követően a gazdag Rothschild család kertjében, az Exbury Gardensben gyönyörködhetünk, mely rododendron és azálea gyűjteményéről híres. Utazás délre, Exeterbe. Szállás Exeter körzetében.

4. nap: Exeter - Plymouth - Bodmin - Eden Project - VIII. Henrik kastélya - Devon/Cornwall
Reggeli a szállodában, majd rövid városnézés Exeterben, a kelta időkből származó városkában. Ezt követően az angol Riviéra fővárosán, Torguayon keresztül Plymouthba érkezünk, amely egy fontos kereskedelmi központ, valamint otthont adott Sir Francis Draknek a spanyol hadsereg elleni csatározásai során. Ezután utazás Bodminba, ahol a Lanhydrocki viktoriánus rezidenciáját látogatjuk meg, majd következik St. Austell az Eden Project megtekintése. Itt kapott helyet az a gigantikus eko-project, mely klimatikus viszonyok széles tárházát biztosítja a biológiai életközösségek számára egy 35 futballpályának megfelelő területen. A modern park egy agyagos bánya területén helyezkedik el több mint 1,000,000 növénnyel, amely 5,000 növényi fajt mutat be különböző klímájú területekről. Bodminban található egyébként VIII. Henrik St. Mawes Kastélya is, amely egyike azon kastélyoknak, amely Anglia védelmét szolgálták a spanyol haditengerészet ellen. Szállás Devon/Cornwall.

5. nap: Devon/Cornwall - Glendurgan Garden - St. Michaels Mount - Devon/Cornwall
Reggeli a szállodában, majd Cornwall főbb nevezetességeinek megtekintése kezdve St. Ives és Newquay régies városkáival, amelyek a tengerpartjakról és szörfparadicsomaikról híresek, majd séta Glendurgan Kert útvesztőin keresztül, mielőtt folytatnánk utunkat a St. Michaels Mounthoz - a romantikus sziklás szigethez a középkori kastéllyal és apátsággal, amely csak alacsony vízálláskor közelíthető meg. Szállás Devon/Cornwall.

6. nap: Devon/Cornwall - Salisbury - Glastonbury - Weston-Super-Mare - Bath
Reggeli a szállodában, majd utazás Salisburybe, ahol a lenyűgöző Katedrális található. Utána folytatjuk utunkat a Glastonbury Apátsághoz, amelyet a kelták alapítottak a 4. és 5. században és vélhetőleg temetési helye Arthur királynak és feleségének, Guineverének. A következő állomás Weston-Super-Mare, felfedezzük a tengerparti várost. Majd Bath városába igyekszünk, amely a román korban épült az egyedülálló termál forrásával. A római fürdő  és az ivócsarnok megtekintése. Éjszaka a fürdővárosban.

7. nap: Bath - Caerphilly Kastély (Wales) - Cardiff (Wales fővárosa)
Reggeli a szállodában, majd úticélunk Wales, első állomásával Caerphillyvel, hogy lássuk a Caerphilly Kastélyt - Nagy Britannia első körkörösen épített (fal a falban), és Wales legnagyobb kastélyát. A kastély mesterséges tavakkal és szigetekkel körbeölelt és a második legnagyobb kastély Nagy Britanniában a Windsori Kastély után. A városnézést Cardiffal folytatjuk, Wales fővárosával, ahol a város kastélyát is megtekintjük, valamint Cardiff Bayt is, ami pár száz méterre található a kikötőtől, az öböltől, ahol számos étterem, pub van. A város egyik leghíresebb épülete a Millennium Stadion, otthont adva számos rögbimérkőzésnek (kívülről tekintjük meg). Éjszaka Cardiff körzetében.

8. nap: Cardiff - Stratford-Upon-Avon - Oxford - London - Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Stratford-Upon-Avonba, amely William Shakespeare otthona és szülőhelye is. A háza a mai napig látogatható a város centrumában és a sírja a helyi templomban található. A folyó a bájos kis hajókkal igencsak látványos képe nyáron a városnak. Visszafelé az úton londoni repülőtérhez, ha még az időnk megengedi, Oxfordot fedezzük fel, amelynek jellemzői az egyetemek és az égbenyúló templomtornyok és toronysisakok. Este elutazás Londonból a British Airways menetrend szerinti járatával, érkezés Budapestre a késő esti órákban.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: