Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Az Alpok 10 legszebb csúcsa


Genf
Utazás áttekintő:

Ország:   Ausztria, Franciaország, Németország, Svájc
Város:   Annecy, Berchtesgaden, Chamonix, Genf, Kitzbühel, Königsee, Lindau, Linderhof, Zermatt, Zürich

Ellátás:   reggeli
Szálláshely:   panzió
Utazás:   autóbusszal
Típus:   körutazás
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírás1. nap: Ausztria legmagasabb hegye: a Grossglockner (kb. 680 km)
Elutazás Budapestről a reggeli órákban rövid pihenőkkel a Rábafüzes-Graz-Villach útvonalon, a vadregényes Möll folyóvölgyén áthaladva, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban megbújó, festői szépségű Heiligenblutba. A hangulatos faluban tartott pihenő közben megismerkedhetnek a „szent vér” legendás történetével, majd Európa egyik legszebb és leghíresebb hegyi útján folytatjuk utunkat. Az 1935-ben átadott és máig is műszaki remekműnek számító Großglockner Panorámaúton (rossz időjárási viszonyok esetén autópályán), káprázatos hegycsúcsok között utazunk rövid pihenőkkel: Edelweißspitze (2577 m), Ferenc József magaslat (2369 m), Großglockner (3798 m). Szállás az Alpok fenséges hegycsúcsai által körülölelt, Kitzbühel térségében (1 éj).

2. nap: A Kitzbüheli- és Bajor-Alpok varázsa (kb. 350 km)
Reggeli után séta a nagyvilági légkört sugárzó, varázslatos szépségű Kitzbühelben, ill. fakultatív kirándulási lehetőség (min. 20 fő) kabinos felvonóval a Kitzbüheler Horn-ra (1996 m), ahonnan lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk (Wilder Kaiser, Hochkönig, Tuxer Voralpen, Lechtaler Alpen, Ötztaler Alpen- a program időjárásfüggő). Következő állomásunk a közeli, II. Lajos bajor király által építetett, egyetlen be is fejezett kastély, a neobarokk Linderhof és annak gyönyörű parkja. A kastélypark megtekintése után a Bajor-Alpok legismertebb üdülőhelyen, a hamisítatlan kék-fehér égboltú Garmisch-Partenkirchenen haladunk át, és Németország legmagasabb hegyének, a Zugspitze (2694 m) méltóságteljes sziklafalainak lábánál tartunk fotószünetet. Bajor tájakon továbbutazva, az Alpok fantasztikus panorámája előtt emelkedő két világhírű királyi kastély, Hochenschwangau és Neuschwanstein ámulatba ejtő látványa okoz felejthetetlen perceket. Szállás Feldkirch környékén, a Bódeni-tó térségében (1 éj).

3. nap: A Bódeni-tó körül, svájci Rajna-vidék és Luzern (kb. 280 km)
Reggel az egyedülálló természeti adottságokkal rendelkező, Bódeni-tó kis szigetén épült, kikötőjéről és középkori építészetéről nevezetes Lindau hangulatos óvárosát keressük fel. Továbbutazunk St. Gallenbe, Svájc egyik legszebb barokk apátságához. Körutunkat folytatva megérkezünk Neuhausenbe, ahol egy grandiózus természeti jelenség vár bennünket: Európa legnagyobb vízesése, a Rajna vízesés. Fakultatív hajókirándulás keretében behajókázhatnak a vízesés közepébe, a víz hatalmával dacoló sziklákhoz. Továbbutazás Svájc világhírű történelmi városába, Luzernbe. A romantikus Vierwaldstätti-tó partján és a híres Pilatus hegy (2132 m) tövében fekvő hangulatos városka sajátos jelképeit városnéző séta során ismerjük meg (reneszánsz városháza, fedett fahidak, Oroszlános emlékmű...). Szállás Kriens környékén. (1 éj).

4. nap: A Matterhorn bűvöletében (kb. 360 km)
A kora reggeli indulás után átkelünk a 2165 m magas Grimsel hágón, fantasztikus hegycsúcsok körgyűrűjében. Továbbutazás a Berni-Alpokon keresztül, majd a Rhône folyóvölgyét követve érkezünk meg a lenyűgöző hegy- és gleccservilág kellős közepén elhelyezkedő, Täschből csak vasúttal megközelíthető Zermattba. Innen remek kilátás nyílik az Alpok jellegzetes orr formájú csúcsára, a világ legszebb hegyére, a Matterhornra (4478 m). Az elegáns gyógyüdülőhelyen szabad program keretében ismerkedhetnek meg a szépen karbantartott városközponttal, majd rendkívüli kirándulási lehetőségként hegyi túrát javaslunk a patinás fogaskerekű vasúttal a Gornergrat sziklagerincére (3131m), ahonnan lélegzetelállítóan szép kilátás tárul a szemünk elé: a 15 km hosszú gleccser és az „Alpok királynőjének” nevezett Monte Rosa (4634 m). A franciaországi szálláshely felé utazva még megállunk a svájci Riviéra híres üdülőhelyén, a Genfi-tóba benyúló földszigeten épült Montreuxben. A Jazz Fesztiválnak otthont adó város hangulatát egy tóparti séta közben érezhetjük igazán (Freddie Mercury emlékszobor). Szállás a Genfi -tó térségében, Franciaországban (2 éj).

5. nap: Európa teteje, a Mont Blanc (kb. 220 km)
Reggeli után fél napos kirándulást teszünk az Alpok legmagasabb hegycsúcsának, a Mont Blanc (4808 m) lábánál épült sí- és hegymászó paradicsomba, Chamonix-ba. Fakultatív program keretében (min 20 fő) lehetőséget kínálunk a drótkötélpályán elérhető Aiguille du Midi csúcs (3842 m) meghódítására, ahonnan az örök jég és a kővé dermedt lángnyelveket formáló gránittornyok világába nyerhetünk bepillantást. Délután Chamonixból az azonos nevű tó partján épült gyönyörű kisvárosba, a nemzetközi Animációs Filmfesztiválnak otthont adó Annecy-be látogatunk, amelynek báját gótikus székesegyháza, ódon macskaköves utcái, szűk csatornái, valamint várkastélya adják. A nap záró programjaként a négyezer éves múlttal rendelkező metropoliszban, Genfben teszünk városnéző sétát. A kálvinizmus egykori bölcsőjében az alábbi nevezetességek várnak ránk: Jet d’Eau, Szent-Péter székesegyház, Reformáció Emlékműve. A séta után visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: Természeti csodák és a svájci főváros (kb. 500 km)
A kora reggeli indulás után Svájc elbűvölő fővárosába, Bernbe utazunk, amelynek óvárosa Világörökségi védelmet élvez. Séta a belvárosban, a Medve-árok, Münster és a Katedrális megtekintése. A két tó közé szorult világhírű üdülőhelyen, Interlakenen keresztül vezet az út a jégkorszaki gleccserek által kivájt „vízesések völgyébe, Lauterbrunnenbe, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik a környék hóval borított négyezres csúcsaira: Eiger (3970 m), Mönch 4099 m), Jungfrau (4518 m). Trümmelbachban egy ritka természeti képződményt, a hegy belsejében 10 gleccservízesést tekinthetnek meg. Walensee-Lichtenstein miniállam érintésével buszozunk vissza Ausztriába, szállás az Arlberg-Alpokban. (1 éjszaka.)

7. nap: Krimml vízesés és Berchtesgadeni Alpok (kb. 750 km)
Hazaútban a zillertali és kitzbüheli Alpok vonulatában gyönyörködve érkezünk meg Európa legmagasabb vízeséséhez, Krimmlbe. A 380 m magasról alázúduló, 3 zuhatagból álló vízesés kiépített túraútvonalon, kellemes sétával közelíthető meg. Továbbutazás Salzburg irányába a berchtesgadeni táj érintésével, melynek Németország második legmagasabb hegye, a lenyűgöző 2700 méteres Watzmann biztosítja a királyi hátteret. Búcsúzóul fotószünetet tartunk a festők és fotósok Mekkájaként számon tartott, smaragdzöld színű, álomszép Königsee partján. Hazaérkezés a Salzburg-Bécs-Hegyeshalom útvonalon, a késő esti órákban Budapestre.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: