Elérhetőségek| Ajánlatkérés| Hírlevél feliratkozás| Foglalási útmutató| Felhasználási feltételek|

Kína az olimpia után- Peking, a császárok városa


Kína
Utazás áttekintő:

Ország:   Kína
Város:   Peking

Ellátás:   félpanzió
Szálláshely:   4*
Utazás:   repülővel
Típus:   városnézés
Indulás helye:   Budapest


Kapcsolódó anyagok:

Időpontok és árak

Indulás
Időtartam
Ár  
Teljes ár  

Ft / főFt / fő


Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 40 180 270, 06 1 881 7400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
ITT található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Részletes programleírásPROGRAM

1. nap:
Elutazás Budapestről a déli órákban a Hainan Airlines közvetlen járatával.

2. nap: Megérkezés a kora reggeli órákban Pekingbe. Transzfer a szállodába, reggeli után egész napos városnézés. Elsőként a Tiananmen tér, azaz a Mennyei Béke terének felkeresése. A hatalmas tér a modern Kína szimbólikus kozpontja, méretében is lenyűgöző. Kiemelkedő epületei köze tartozik Mao Ce Tung mauzóleuma es a Népgyűlés Háza. Itt áll a XV. sz.-ból származó Mennyei Béke kapuja, ahol Mao kikiáltotta 1949-ben a Kínai Népköztársaságot, és mélyen ma is a híres vezér hatalmas portréja függ. Ezután ismerkedés a Tiltott Város titkaival. A Tiananmen tér közelében található, magas falakkal, sáncokkal körülvett palotaegyüttes, a Ming es Csing dinasztia császárjainak, eunuchjainak, és udvarhölgyeinek egykori lakhelye a közember számára több mint 500 évig megközelíthetetlen terület volt, mely felejthetetlen élményt nyújt látogatóinak. Végül az Ég templomának meglátogatása, mely egykor a császárok imahelye volt, majd vacsora egy helyi étteremben. Utána a híres pekingi opera előadásának megtekintése.

3. nap: Reggeli után egész napos kirándulás Badalingba, ahol a Nagy Fal, Pekinghez legközelebbi restaurált és látogatható része található. A 6500 km hosszú Nagy Fal, amelyet több, mint 2000 éve kezdtek építeni eredeti védelmi fukcióját sosem töltötte be, de ez az egyetlen emberi építmény, amely állítólag az űrből is jól látható, es Kína jelképévé vált. Séta a falon, utána a Ming császár temetkezési helyének meglátogatása. A Chang sírhely a feng shui elvek által kiválasztott sírkert. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora után szabad idő.

4. nap: Reggeli után egész napos városnézés Pekingben. Megtekintik a Láma templomot és kolostort, amely Peking legszínpompásabb temploma, gyönyörű háztetőkkel, dekoratív boltívekkel. Ez egyben a legismertebb tibeti buddhista templom Tibeten kívül, amelyben tibeti buddhista szerzetesek éltek, és a mai napig ők műkodtetik. Továbbindulás a Csing dinasztia nyári palotájához. A császári udvar tagjai a Tiltott Város elviselhetetlen hőségétől menekülve szívesen időztek itt. A császári kert, a márványhajó és a terület mintegy háromnegyedet elfoglaló Kunming tó pagodáinak megcsodálása után az állatkert megtekintese a program. A panda macik meglátogatása után vacsora, majd egy kung fu show megtekintése.

5. nap: Egesz napos kirándulás Pekingben. A híres Bei Hai Park felkeresése, mely a főváros legrégibb pihenő parkja, Kublai kán palotájának helyen fekszik, melyet meg a Tiltott Város előtt epítettek. Egykoron az egymást kovető dinasztiák székhelye volt es ezáltal neveztek el a nyugatiak Teli Palotának. A Jade szigettel és fehér dagobával, csónakázó tóval díszített XII. századi park ma is a legnépszerűbb hétvégi kirándulóhelye a környék lakóinak. Utána, túra Peking sajátságos, zegzugos, szűk utcácskákkal teli „hutung" negyedében, a tradicionális riksák kipróbálásával. A negyed néhány háza kiemelten védett, de egy része már áldozatul esett a nagyléptékű modernizálásnak. Látogatás egy helyi pekingi családnál. Este vacsora egy étteremben.

6. nap: Reggeli után az alvó Buddha megtekintése, majd az Illatos hegy keleti lejtőjén emelkedő Azúr Felhő templom meglátogatása, melynek fehér márványból készült öttornyú gazdag faragással díszített pagodája mindenkit ámulatba ejt. Vacsora után egy akrobata show megtekintése.

7. nap: Reggeli után egész napos szabad idő, a főváros felfedezése egyénileg, este a Quanjude Étteremben egy igazi pekingi kacsavacsora. Vacsora után indulás a késő esti órákban a repülőtérre.

8. nap: Indulás a Hainan Airlines közvetlen járatával a kora hajnali órákban. Megérkezés Budapestre kora reggel.


További információk:


Egyéb hasznos szolgáltatások:


Szállodáknak: